Proiecte finalizate

Toalete interioare noi și acces la apă caldă pentru peste 300 de copii din județele Buzău și Tulcea

În perioada Noiembrie 2020 – Mai 2021, Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară alături de partenerii săi a construit 2 toalete interioare noi pentru copiii și cadrele didactice din școlile gimnaziale din satul Hamcearca, jud Tulcea și satul Clondiru jud Buzău. Proiectul vine în sprijinul a peste 300 de elevi și 50 de cadre didactice care deservesc aceste comunități, iar construcția toaletelor s-a făcut cu sprijinul London Stock Exchange Group Romania, Romconstruct Buzău, DecoPVC, Lindab România și Ceresit.

În periada Mai-Octombrie 2020 a avut loc o evaluare a 7 școli gimnaziale fără toalete interioare din județele Tulcea și Buzău. Echipa Școlile Satelor Noastre a luat legătura cu inspectoratele școlare județene din 5 județe, și a fost realizată o listă scurtă de 15 școli cu peste 100 de elevi care aveau toalete exterioare. Pentru stabilirea listei finale au fost realizate câte 2 vizite de evaluare în fiecare locație, iar o parte din criteriile de selecție au fost starea tehnică a toaletelor, implicarea managementului școlii, relația cu Primăria, implicarea părinților și situația social-economică a elevilor. Totodată, s-a avut în vedere identificarea unor spații interioare care ar putea fi recompartimentate în spațiu dedicat toaletelor.

În perioada Noiembrie-Decembrie 2020 au fost realizate toaletele pentru Școala Gimnazială Hamcearca din județul Tulcea, unde învață peste 130 de copii care vin aici din toate cele 4 sate ale comunei. Ca soluție tehnică, s-a ales un spațiu interior dedicat care a fost recompartimentat pentru construcția și amenajarea a 4 toalete noi, 2 pentru fete și 2 pentru băieți. Pentru această lucrare au fost utilizate materiale durabile, de foarte bună calitate, și o soluție implementată care asigură buna funcționare a toaletelor pe o durată lungă de timp. Întreaga intervenție s-a realizat cu sprijinul autorităților locale și a managementului școlii, și cu suportul financiar al London Stock Exchnage Group Romania.

În perioada Februarie – Aprilie 2021 au fost realizate lucrările pentru Școala Gimnazială “Înv. Nicolae Ispas” din satul Clondiru, Județul Buzău, unde învață peste 150 de elevi. Proiectul a avut 3 soluții tehnice propuse, varianta finală și cea implementată fiind construcția unui container sanitar mobil lipit de școală, cu acees printr-un hol dedicat. Mulțumim implicării Primăriei comunei Ulmeni și întregii susțineri locale primite. Aici au fost realizate 7 toalete complet echipate și utilate pentru elevi și cadrele didactice. Pentru această intervenție am avut sprijinul London Stock Exchange Romania, precum și al Romconstruct Buzău, Deco PVC, Ceresit și Lindab România.

Ambele intervenții au fost realizate exclusiv din donații corporate și donații individuale, și fac parte din programul de infrastructură școlară al Școlilor Satelor Noastre. Avem în vedere pentru următorii 2 ani construirea și/sau renovarea de toalete interioare a încă 3 școli din mediul rural. Mulțumim tuturor partenerilor care au crezut în misiunea noastră și tuturor donatorilor individuali care ne-au fost și ne sunt alături în continuare.

img